Skip to content
Doodop, Automatische Piloot, Doorgaan, Stress, Burn-out, Geen Overzicht, Teveel, Somber

Ben jij weer (even) helemaal opgeladen na je vakantie?

Ben jij weer (even) helemaal opgeladen na je vakantie? En ga je straks weer precies hetzelfde doen als daarvoor?

Dan is de kans groot dat je na een paar weken weer op dat punt bent dat je jezelf voorbijloopt, doodop bent, het gevoel hebt aan verwachtingen te moeten voldoen, te veel ballen hooghoudt. Je lontje wordt korter. Positiviteit en tijd voor jezelf zijn ver te zoeken. Het gevoel van onrust neemt toe en je vraagt je af of dit het nou is voor de rest van je leven.

Soms werkt een paar weken er tussenuit om bij te tanken. In veel gevallen, vallen we na een paar weken weer terug in die automatische piloot. Gaan we er weer tegenaan en zitten we weer in de waan van de dag.

Hoe vaak hoor je na de vakantie:

  • De vakantie was veelste kort
  • Vakantie, dat ben ik alweer vergeten
  • Dit keer ga ik echt dit relaxte gevoel vasthouden

De vraag is hoe goed laad jij jouw batterij dagelijks op? Zodat je geen weken vakantie nodig hebt om energie te hebben, blij te zijn en positiviteit te ervaren. Als je batterij elke dag, maand in maand uit, een klein stukje leegloopt en je deze niet dagelijks oplaadt, blijft er weinig batterij over. Verwacht dan niet dat je na 3 weken vakantie opeens een volle batterij hebt en houdt.

Zodra jij weer in die ratrace stapt en niet voldoende voor jezelf en je batterij zorgt, loopt je batterij weer snel leeg. Je wordt moe, snel geïrriteerd, hebt geen overzicht, denkt in problemen en komt eigenlijk niet uit die vicieuze cirkel. Geloof me, ik ken het en ben er zelf ook geweest.

Een bypass, denken dat je die paar weken geholpen hebben en vervolgens in dezelfde valkuil stappen. Omdat je jouw gedrag niet aanpast, blijf je in die vicieuze cirkel terugvallen. Nu na de vakantie en het geldt natuurlijk voor veel meer andere onderwerpen.

Wat heb jij echt anders te doen na jouw vakantie? Zodat je ruimte blijft behouden voor jezelf, voor die heerlijke rust, voor wat jij écht wilt, met blijheid en positiviteit?

Zorg dat jouw batterij opgeladen blijft, elke dag! Ontdek welke activiteiten, mensen en objecten jou energie geven en doe daar meer van. Zet positieve gevoelens, stemmingen en gedachten die jou helpen in zodat jij je sterker en energieker voelt, dagelijks!

#omarmen #slowdown #coaching #training #nlp #stress #burnout

Back To Top